Skip to main content

Arktinen luonto

Nuorgamin ympärillä avautuva upea, avara ja arktinen luonto yllättää monipuolisuudellaan, minkä tutkimiseen Nuorgamin lomakylä tarjoaa oivan tukikohdan. Luonnon ja vesistöjen puhtaus yhdessä happirikkaan ilma kanssa ihastuttaa.

Täällä ympärillä on havupuuton ja tundramainen erämaa, johon Jäämeren läheisyys antaa oman leimansa ja tunturikoivu antaa omat ääriviivansa. Kaldoaivi, joka on Suomen pohjoisin ja tiettömin erämaa-alue alkaa aivan nurkan takana ja tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen luonnontarkkailuun.

Alueen eläimistö on rikasta. Norjassa ja Jäämeren rannalla voi tutustua uusiin lajeihin, joita Suomen puolella ei tapaa. Pulmankijärven alueella voi tarkkailla useita eri kahlaajia ja lisäksi siellä on muutama harvinaisuus, kuten sisävesissä erittäin harvinainen kampela ja pensaskanerva, jonka ainoa Suomessa tunnettu kasvupaikka on Pulmankijärvi.

Lähialueella voit tarkkailla ainakin seuraavia lajeja.

Eläimet 

tunturisopuli, metsäjänis, poro, hirvi, kettu

Erikoiset  perhoslajit

Linnut 

riekko, ampuhaukka, liro, kaakkuri, sinirinta, kapustarinta, vesipääsky, kuikka, lapintiira, punajalkaviklo, pilkkasiipi, lapinsirri, lapintiainen, lapinuunilintu, tunturikihu, rantasipi, urpiainen

Kalat

harjus, kampela, merilohi, rautu, siika, taimen

Kasvillisuus

hilla, niittynätkelmä, mustikka, tunturikoivu, pensaskanerva, puolukka, riekonmarja, rentukka, vaivaiskoivu, vaivaispaju, variksenmarja, valkokämmekkä, velholehti, vuoriloikko

 

 

Hinta alk.: 155,00

Vietä päivä kuten paikalliset!

Saatavuusjoulu-huhtikuussa
Hinta alk.: 165,00

Vieraillaan merisaamelaisessa Nessebyn kalastajakylässä Varangerfjordissa sekä Varangbotnin saamelaismuseossa.

SaatavuusYmpäri vuoden
Kategoria: Omatoimi

Nuorgamin lomakylällä on ideaali sijainti lähellä mielenkiintoisia lintupaikkoja. 

Saatavuusympäri vuoden