Skip to main content

Melonta

TENOJOKI JA NUORGAMIN SUVANTO SOPII MAINIOSTI LEPPOISAAN MELOMISEEN

Kanoottiimme ovat laadukkaita suomalaisia Anar-inkkarikanootteja, jotka soveltuvat mainiosti kahdelle hengelle. Kanoottiretkelle tarvitset sään mukaisen vaatetuksen ja sopivat kengät sekä retken pituudesta riippuen retkieväät.

Lomakylän rannasta pääsee suoraan Nuorgamin suvantoon, jossa joki lipuu tasaista tahtia alavirtaan. Meloa voi vaikka Norjan puolelle ensimmäiseen kylään Polmakiin tai pidemmälle kohti Tenonvuonoa.

Kanoottiretkisuositukset

  • Nuorgamin suvanto
  • Nuorgam – Pulmanki
  • Pulmankijärvi
  • Pulmankijärveltä Alapulmankijokea Tenolle

Meiltä saat kuljetukset (noudot ja viennit) Pulmankijärvelle ja muihin sovittuihin paikkoihin.

Kanootin vuokrahinnat

1-3 tuntia 30 €
4-8 tuntia 50 €
Hinta sis. pelastusliivit

Ykkössuosituksemme Alapulmankijoki sijaitsee suojaisessa laaksossa, jossa melomisesta pääsee nauttimaan pienellä tuulellakin ilman suurta aallokkoa. Virran myötäisesti melominen soveltuu hyvin myös aloittelijoille, sillä joella ei ole koskia tai kivikkoja. Tarjoamamme omatoiminen melontaretki Alapulmankijoelle sisältää kuljetukset (viennin joen yläjuoksulle ja haun alajuoksulta), kanootit, melat ja pelastusliivit kahdelle. Hinta 95 € / 2 hlö

Sähköpyöräily

Vuokraa pyörä esim kauppareissulle tai pidemmälle retkelle.

Lomakylästä on mukava tehdä pieniä pyöräilyretkiä Nuorgamin kylän lähialueelle, Alakönkäälle ja Museotielle tai Norjan puolelle Polmakiin tai jopa kauemmas.

Lisätietoja ja vinkkejä pyöräretkistä saa sisäänkirjautuessa.

Price incl. Hintaan sisältyy sähköpyörä, pyöräilykypärä sekä tarvittaessa lukko.
Prices EFAT / Sähköpyörä
1-3 tuntia 50 €
4-8 tuntia 75 €

Lintujen tarkkailu

Nuorgamin lomakylällä on ideaali sijainti lähellä mielenkiintoisia lintupaikkoja. Jäämeri on aivan vieressä monipuolisine lintulajeineen, Pulmankijärvellä voi bongata kahlaajia tai lähellä olevan tunturin kupeeseen majailee tunturihaukka. Päiväretkiä voi tehdä useaan eri kohteeseen ja lomakylä toimii oivana tukikohtana.

Tutustu upeisiin Pohjois-Norjan päiväretkikohteisiin. Nähtävää ja koettavaa Finnmarkissa Norjassa.

Saatavuus ympäri vuoden

Nuorgam on portti jäämerelle

Nuorgamista Norja ja Jäämeri ovat vain kivenheiton päässä. Norja tarjoaa ympäri vuoden aivan oman maailmansa; koe pienet kalastajakylät, vahva merisaamelaiskulttuuri sekä Pykeijan idyllinen suomalaiskulttuuri.

Päiväretki Norjaan voi olla esimerkiksi Nuorgamista Varangerbotnin kautta Vadsön kaupunkiin. Sieltä voit edelleen jatkaa matkaasi aina Hamninbergiin asti, jossa avautuu upea, ainutlaatuinen kuumaisema. Vadsöstä voit yhdistää matkan Hurtigruten laivalla Kirkenesiin, josta takaisin autolla Nuorgamiin.

Suosittelemme käyntiä Polmakin tai Varangerin saamelaismuseoissa ja ostosretkeä Tanassa mm. Sami Sølv- saamelaiskorujen putiikkiin ja käsityönäyttelyyn.

Tutustu upeisiin Pohjois-Norjan päiväretkikohteisiin. Nähtävää ja koettavaa Finnmarkissa Norjassa.

Saatavuus ympäri vuoden

Riekonpyynti

Kaldoaivin mahtava erämaa on maamme parhaita riekkoalueita, aivan Nuorgamin lomakylän lähettyvillä. Tuo jahtiin mukaan omat aseet ja seisovan koiran kaveriksi. Me avustamme tarvittaessa maastokuljetuksien ja oppaan hankinnassa. Riekonpyyntiaika on normaalisti 20.9. – 31.3. Otathan huomioon paikalliset rajoitukset ja luvat, lisätietoa löydät eräluvat.fi.

Kesto 20.9. – 31.3.

Kaamos

Lapin kaamos eli polaariyö tarkoittaa aikaa, jolloin aurinko ei nouse lainkaan horisontin yläpuolelle. Meillä kaamos kestää yli 50 vuorokautta – marraskuun lopulta tammikuun puoleen väliin asti (26.11- 16.1.). Kaamos on pimeää aikaa, mutta kuun ja valkoisen hangen loisteessa sekä revontulten valaistessa näet pohjoisimman Lapin upean talvisen luonnon. Kaamoksen aikana upeita värejä maalautuu taivaan rantaan ja kaamoksen sinisyys on mykistävää.

Saatavuus 26.11- 16.1.

Raudun pilkkikalastus

KYSY LISÄÄ

Nuorgamin lähellä tunturijärviä riittää niin Suomen kuin Norjankin puolella. Jokaiselle retkelle voit valita eri järven ja meilläpäin rauduilla on komean punainen vatsa. Norjan puolella parhaat järvet ovat lähellä maantietä, joten niiden äärelle on helppo hiihtää. Myymme Norjan pilkkialueiden karttoja. Meiltä saat retkille moottorikelkka- ja rekikuljetuksen. Jos mielii suuremmille vesille, voi tehdä päiväretken Jäämerelle, jossa on mahdollista merikalastukseen myös talvella. Kokeile vaikkapa kuningasrapusafaria.

Norjan sisävesikalastusluvat voit ostaa NatureIt sivustolta

Nuorgamin alueen erityisvesien luvat voit ostaa Eräluvat sivustolta

Saatavuus tammi – toukokuu

Maastopyöräily

Nuorgamin lähimaastossa upeissa maisemissa, tunturien päällä ja alhaalla jokilaaksossa vaativakin maastopyöräilijä löytää omat polkunsa. Valitse sopiva reitti teknisen ajotaitosi tai fyysisen kuntosi mukaan. Vaativat nousut tarjoavat haasteen kovakuntoisillekin, kun taas tasaiset ja helppokulkuiset ylängöt jättävät tilaa luonnon vahvasta läsnäolosta ja huumaavasta panoraamamaisemasta nauttimiselle. Joillekin reiteille pääset tarvittaessa autolla hiekkatietä pitkin ylängönalueelle, josta voit jatkaa suoraan maastoon. Pidäthän GPS-laitteen lisäksi myös kompassin ja kartan mukanasi maastossa. 

Saatavuus toukokuu – lokakuu

Moottori­kelkkailu

Talvella Nuorgam on ehdottomasti moottorikelkkailijan mekka, koska meillä on loistava sijainti ja erittäin monipuoliset reitit. Päivämatkat voit valita lyhyen pilkkiretken ja usean sadan kilometrin Jäämeren retken väliltä.

Reitit kulkevat erittäin vaihtelevassa maastossa: avotunturissa, havumetsävyöhykkeellä sekä jylhien tuntureiden välisissä soissa ja Tenon mahtavalla jääkannella. Jokaiselle kelkkapäivälle voi valita teeman maaston mukaan.

Tarvittaessa saatte meiltä ennakkoon tilattuna paikallisen oppaan mukaan päiväretkille tai rekikuljetuksen tunturiretkelle. Nuorgamin kylällä on polttoainemyynti ja huoltoasema sekä varaosia myyvä kelkkakorjaamo.

Huskysafari arktisessa luonnossa

Huskyfarmi sijaitsee Norjan puolella Tenoa, Tanassa. Farmilla tapaat huskyoppaat ja heidän ihanat arktiset eläimet. Pääset ajamaan omaa huskytiimiä ja retki vie sinut läpi avaran, äänettömän ja talvisen tunturimaiseman ja voit nauttia puhtaasta arktisesta luonnosta Tenon rannalla. Safarin jälkeen kuumaa juomaa ja pientä välipalaa tarjoillaan tulilla.

Varaukset: 2 päivää ennakkoon ennen klo 18:00

Hinnat

alkaen 265 €. Minimi 4 hlö
Hinta sis. kuljetukset, opastuksen suomeksi tai englanniksi, 3h ohjelman, lämpimät vaatteet
Kesto 4 tuntia
Saatavuus marras – huhtikuu